Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Misstänkt attentat mot judiska församlingen
DN. En kraftig smäll hördes vid den judiska församlingen i Malmö natten till fredag. Efter explosionen har flera vittnen sett två bilar lämna platsen. Polisen stoppade en av bilarna och två män greps. Den andra bilen lyckades ta sig från platsen. Polisen har ännu inte hållit i några förhör och bombtekniker utreder om det varit en sprängladdning som detonerat vid judiska församlingen.

SD och FP bråkar om "nazistflagga"

SVT. I Värnamo har ett bråk blossat upp mellan Folkpartiet och Sverigedemokraterna efter att en brun flagga med Folkpartiets symbol satts upp i fullmäktige. Färgen brun kopplas ihop med Hitlers brunskjortor och nazismen. I våras hade Folkpartiets kommunpolitiker, Håkan Andersson, i en debatt om ensamkommande flyktingbarn, i vilken han ansåg att Sverigedemokraterna uttryckte sig illa om barnen.

– Jag sa något om att det blåser iskalla vindar, det är nästan så att man kan se bruna fanor här, säger Håkan Andersson.

Ingen har tagit på sig flaggan. Sverigedemokraten i kommunfullmäktige, Sven-Evert Gunnarsson uppger dock att han att fått den bruna flaggan av en person, men att han inte hängt upp den, utan lagt den under en bänk i kommunhuset.

Fotbollsstjärna stängs av efter rasistskandal

The Guardian. Londonklubben Chelseas fotbollsstjärna John Terry stängs av i fyra matcher efter att ha sagt rasistiska glåpord till QPR:s spelare Anton Ferdinand. Det meddelade det engelska fotbollsförbundet FA på torsdagen. Terry ska även betala cirka 2,5 miljoner kronor i böter.

Det var 2011 som Terry anklagas för att ha fällt de rasistiska kommentarerna. I juli ställdes han även inför rätta i tingsrätten på grund av förolämpningarna. I tingsrätten friades Terry.

John Terry är missnöjd över FA:s dom och överväger att överklaga den.

Spansk tidning publicerar Muhammed karikatyrer
Reuters. Efter att den spanska tidningen El Jueves publicerat Muhammedkarikatyrer har spanska ambassaden varnat alla sina medborgare i Kairo. El Jueves chefredaktör Mayte Quilez har motiverat publiceringen med att den är ett roligt sätt att behandla ett kontroversiellt ämne.

Förra veckan stängde Frankrike 20 ambassader efter att den franska tidningen Charlie Hebdo publicerat Muhammedkarikatyrer.

Ämnen i artikeln