Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det var tidigt på lördagmorgonen som en grupp på sex personer beväpnade med slagträn och stolsben gick till våldsamt angrepp mot festdeltagare i en lägenhet i Växjö. Lägenheten totalförstördes vid attacken och samtliga festdeltagare fick föras sjukhus. En person bröt foten efter ett försök att fly undan attacken genom att kasta sig ut genom ett fönster. En annan festdeltagare ska ha fått en TV-apparat över sig under tumultet.
Motiven bakom attacken var andra än politiska.

Jimmy Carlqvist var tidigare i år huvudarrangör bakom Blood & Honour och Sniper records konsert i Växjö. Konserten arrangerades till minne av Vit makt-musikern och nazisten Ian Stuart Donaldsson.

24-åringen har tidigare varit medlem i Nationalsocialistisk front och misstänks nu för totalt sex fall av misshandel under loppet av sex månader. Han uppgav sig vara ångerfull under häktningsförhandlingen.

Aktivister kring Blood & Honour i Småland har under det senaste året varit inblandade i en rad våldsbrott i framför allt Växjö och Ljungby. I slutet av november var avdelningen värd för ett möte i Växjö med representanter från flera lokalavdelningar av den våldsinriktade organistionen.

MIKAEL EKMAN
DANIEL OLSSON

Ämnen i artikeln