Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Kent Ekeroth skrev i måndags ett blogginlägg med rubriken "Mangs delar världsbild med SVMP", där SVMP syftar på Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet. I blogginlägget hänvisar Ekeroth till ett citat av Peter Mangs som publicerats i Expressen.

"Utan judendomen; ingen sionism. Israel är ockupationsmakt. De som stödjer Israel gör ett politiskt ställningstagande".

Efter citatet skriver Kent Ekeroth: "Låter som att Mangs delade världsbild med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet. När kommer media rapportera om detta?"

Kent Ekeroths inlägg är skrivet efter att medier rapporterat att Peter Mangs i polisförhör uppgett att han sökte upp ett av sina offer via den numera nedlagda bloggen Politiskt Inkorrekt. Ekeroth kallar mediernas uppgifter för ren lögn. Han skriver att "PK"(den politiska korrektheten) försöker att tysta ner verkligheten. Istället kopplar Ekeroth ihop Peter Mangs med flera tunga politiker.

"Den världsbild Mangs har hittas bäst hos Vänsterpartiet, genom att lyssna på Urban Ahlin, Jonas Sjöstedt, Gustav Fridolin, Jan Guillou, MP:s Per Gahrton eller dylika. Men svensk media skyller på en nättidning som återger sanningen", skriver Ekeroth.

– Jag har bara en kommentar om det han skrivit. Jag brukar försöka ta debatten med Sverigedemokrater i sak, och då förväntar jag mig att de har lika mycket politiskt ryggrad, säger Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin till Expo.se.

I övrig menar Fridolin att Kent Ekeroths anklagelse är så absurd att den inte förtjänar att bemötas. Han tillägger dock att han inte förvånas över utspelet och att det är en anledning till varför han inte läser Kent Ekeroths blogg.

Riksdagsledamoten och socialdemokraten Urban Ahlin uppger till Expo.se att inte heller han förvånas över vad Kent Ekeroth skriver. Ahlin menar att Ekeroths utspel sällan förtjänar en kommentar.

– Jag vill inte ge honom mer uppmärksamhet. Det han skriver faller på sin egen orimlighet, jag vill inte delta i deras spel, säger Ahlin.

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt meddelar via sin pressekreterare att han inte önskar kommentera blogginlägget.

Kent Ekeroth besvarar bara frågor via mejl, enligt hans sekreterare. Ekeroth har dock inte besvarat Expos frågor.

Ämnen i artikeln