Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden antirasistisk stiftelse. Genom journalistik, utbildning och opinionsbildning arbetar vi för att uppfylla vår vision om ett samhälle där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande. 

Vi söker nu en projektledare/redaktör för projektet Faktaalternativet.

Om projektet Faktaalternativet

Projektet Faktaalternativet syftar till att bidra till en mer faktabaserad och forskningsanknuten debatt om rasism och främlingsfientlighet. Målet är att genom populariserade forskningsöversikter, filmer och kunskapsseminarier,  sprida kunskap och forskning i ämnet för att på så sätt så sätt stärka de röster som driver opinion i samhällsdebatten och i sin vardag. 

Målgrupp för projektet är opinionsbildare, civilsamhället och en samhällsintresserad allmänhet. Projektet är finansierat av MUCF och löper from 1 oktober 2019 tom 30 september 2020.

Om dig

Du är en skicklig och van redaktör av journalistiska texter, och skribent med vana av att ta fram engagerande och målgruppsanpassat material för webb och sociala medier.  Som projektledare har du drivit flera projekt från ax till limpa. Vi tror att du har minst tre års erfarenhet av liknade arbete och att du är van vid att hantera akademiska arbeten. Som person är du är kreativ, driven och strukturerad och har ett stort intresse för samhällsfrågor och politik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvar för att driva projektet framåt, inkl projektredovisning och löpande uppföljning
 • Arbetsleder projektgruppen: skribent, AD samt copywriter
 • Budgetansvarig för projektet
 • Redigerar texter
 • Kontaktperson gentemot MUCF och Expos följare

Kvalifikationer

 • Minst 3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Akademiska studier och utbildning inom journalistik, eller motsvarande
 • Erfarenhet av utvecklingsprojekt
 • Erfarenhet av budgetansvar

Meriterande

 • Erfarenhet av att arbeta i idéburen verksamhet/ideell sektor
 • Erfarenhet av arbete med digitala marknadsföringskampanjer och film/rörligt material

Anställningsvillkor

Rollen som projektledare/redaktör är en visstidsanställning  om 75 procent under perioden 1 oktober 2019 till och med 30 september 2020. Tjänsten är placerad vid vårt kontor i Stockholm. Vi tillämpar målstyrd arbetstid. 

Vi har kollektivavtal (Tjänstemän Idea, Unionen och Akademikerförbunden).

Ansökan

Skicka din ansökan senast den 9 augusti 2019 till [email protected]. Ansökan ska innehålla ett personligt brev och ditt CV.

Frågor

För frågor om tjänsten kontakta verksamhetschef Anna Rohlin Larsson 08-400 219 29, [email protected], eller chefredaktör Anna Fröjd 08-400 219 67. Facklig representant Unionen Daniel Vergara 08 - 400 219 63.