Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Tidskriften och sajten Expo söker en vikarierande redaktör. Vi söker dig som har erfarenhet av att leda produktionen av tryckt tidning samt har arbetat med digitala medier.

Som redaktör för tidskriften ansvarar du för hela processen från planering till tryck. Du kommer dessutom leda arbetet med hemsidan och arbetsleda en reporter samt ansvara för att inplanerade jobb utförs. Som redaktör har du även ett budgetansvar.

Du bör ha god språkkänsla, vara van vid att korrekturläsa och själv kunna bidra med texter.

Vi kommer under hösten och vintern dessutom att se över vår digitala plattform – som ett led i en större omorganisering – en utveckling som du kommer att medverka i.

Expo är den enda svenska tidskriften som kontinuerligt bevakar den organiserade rasismen. Tidskriften kommer ut fyra gånger per år och har cirka 3 500 prenumeranter. Nyhetssajten Expo Idag står för den dagliga uppdateringen och de aktuella kommentarerna.

Förkunskaper om Expos bevakningsområde är meriterande.

Tjänsten är ett vikariat på heltid mellan 1 oktober 2015 till och med 31 augusti 2016 då nuvarande redaktör är tjänstledig. Redaktionen ligger i Stockholm.

Sista ansökningsdag 31 juli

Ansökan och eventuella frågor mejlas till ansvarig utgivare och chefredaktör Daniel Poohl. Ange: "Redaktörstjänst" i ämnesfältet.
[email protected]

Lön enligt överenskommelse, kollektivavtal finns.

Facklig kontaktperson för Unionen är Anna-Sofia Quensel
[email protected]