Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Två personer begärde under onsdagen offentliga försvarare. Båda är frihetsberövade misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse. De kopplas till målet där tre nazister från den Nordiska motståndsrörelsen sedan tidigare sitter häktade för inblandning i en serie fall av bomber i Västsverige. Om de två personer som nu kopplas till dåden också har koppling till nazistorganisationen är på grund av sekretess oklart.

Bombutredningen rör tre händelser. I november förra året placerades en bomb vid en vänsterlokal i Göteborg. I början av januari inträffade ytterligare en explosion riktad mot ett flyktingboende i Järnbrott. Vid den händelsen skadades en man svårt. I slutet av januari meddelade polisen att de funnit en sprängladdning vid ett mellanboende för nyanlända på Lilleby camping, Torslanda. Sprängladdningen briserade av oklar anledning inte.

UPPDATERING 170320
En av de två personer som föra veckan frihetsberövades för koppling till bombdåden har släppts på på fri fot, rapporterar GT. Det är oklart om misstankarna kvarstår.