Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Rasister har varit flitiga runt om i landet under de gångna dagarna och snarlika incidenter rapporteras från flera orter.

En familj i Sidsjön utanför Sundsvall hittade en skylt med nazistiska symboler och rasistiskt klotter utanför sin bostad, rapporterar Sundsvalls Tidning. Familjen som är engagerad i en kristen församling upplever påhoppet som stötande och har gjort anmälan om hets mot folkgrupp.

Ett medelålders par i Hofors upptäckte i midsommar att någon satt upp remsor av eltjep som bildar ett hakkors på deras fönster, skriver Arbetarbladet i Gävle. Polisen rubricerar ärendet som ett rasistbrott. Ingen i familjen har utländsk bakgrund.

Någon nationellt sinnad aktivist tycks också ha skändat den svenska flaggan i Falun under den gångna helgen. Falupolisen har fått in flera anmälningar som flaggstölder, uppger Dala-Demokraten. Vid Fågelvägen i Haraldsbro stals två flaggor från flaggstänger. På en av dessa målades ett hakkors som placerades på verandan hos en invandrarfamilj. Ärendet rubriceras som hets mot folkgrupp.

Skogshagaskolan i Västervik har utsatts för skadegörelse, skriver Västerviks-Tidningen. Under helgen har någon krossat fönster i gymnastiksalen och sprejat den nazistiska symbolen. Skogshagaskolan har vid upprepade tillfällen utsatts för skadegörelse.

Lars Wennman, fullmäktigeledamot för Kristdemokraterna i Västervik har gjort polisanmälan om hets mot folkgrupp, sedan han hittat ett stort antal klistermärken från Nationalsocialistisk Front uppkletade i Gamleby.