Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

På sin Facebook motiverar Patric Johansson sitt beslut att lämna kommunfullmäktige och sverigedemokraterna.

"Partiet har i sin strävan att bli rumsrent krypit för mediaetablissemanget (Sic)och på löpande band rensat ut de sanna idealisterna till förmån för politiskt korrekta karriärister. Så fort företrädare har kritiserat ledningen eller blivit uthängda av EXPO har det resulterat i uteslutningsärende", skriver han.

Vidare skriver Johansson att gränsen nåddes för honom när Sverigedemokraterna 2005 lanserade begreppet "öppen svenskhet" i sitt partiprogram. Han menar att detta ledde till att företrädare togs i örat för att de använt sig av ord som "neger" och "skäggbarn".

"SD är inte längre ett nationalistiskt parti som värnar om svenska folkets välgång och framtid", skriver han.

I Sverigedemokraterna har flera politiker den senaste tiden kritiserat partiledningen för att utesluta medlemmar för lättvindigt. Förra veckan lämnade en politiker i kungsbacka partiet i protest mot att deras gruppledare uteslutits för att bland annat hävdat att ungdomsförbundet är i strid med "sionisterna inom moderpartiet". Senast på tisdagen gick två sverigedemokratiska kommunpolitiker i Hedemora över till nazistiska Svenskarnas parti.