Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Enligt Hallgren valdes Olsson med minsta möjliga majoritet. Motkandidaten var just Hallgren vilket kan vara en förklaring till hans beska kritik.
Kampen om makt, positioner och kanske arvoden, har också tagit sig barnsliga uttryck som att Olsson och den nya politiska sekreterare han rekryterat, Nina Kain, inte var välkomna att sitta vid samma kaffebord som andra fullmäktigeledamöter.

Den rena sakpolitiken har dock inte påverkats ännu, anser Magnus Olsson. Inte heller Lars-Johan Hallgren ser några politiska motsättningar.
– Men hans agerande har så här långt skapat frustration och besvikelse bland många medlemmar, säger Hallgren.
Olsson vill inte kalla det som pågår för en spricka, men meningsskiljaktigheterna om vem som skulle bli kommunalråd har pågått sedan valberedningen började sitt arbete. Hur tvisten ska lösas är skrivet i framtiden. Olsson hoppas på ett möte om saken som ska hållas i december.

Andra kommuner med problem
Också i flera andra kommuner fortsätter avhoppen och sprickorna inom Sverigedemokraternas avdelningar:
I Söderhamn har Christel Andersson lämnat partiet och blir politisk vilde i kommunfullmäktige.
– Partiet är splittrad och jag har blivit så illa behandlad, säger hon till helahälsingland.se.

I Eskilstuna hoppade fullmäktigeledamoten Per-Ove Bandeus av redan i oktober, av personliga skäl, men partiet har inte gått ut med det eftersom man ansåg att avsägelsen inte gjorts formellt.

I Torsby valdes Daniel Brosius in på ett Sverigedemokratiskt mandat men kommer att agera som politiskt obunden. Sverigedemokraternas ordförande i Värmland Runar Filper har enligt Nya Wermlands-Tidningen uppmanat honom att lämna platsen till förmån för någon partimedlem, men Brosius sitter kvar.

Ämnen i artikeln