Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Jobbik-politiker valdes om till borgmästare
Politics.hu. Erik Fulop, politiker i Jobbik blev på söndagen omvald till borgmästare i Ungerns enda Jobbik-kontrollerade stad Tiszavasvari. Omvalet hade utlyst efter att parlamentet tvingades upplösas efter att två politiker i Jobbik hoppat av.

Högerextrem demonstration utanför rättegång
Reuters. Flera hundra från de högerextrema bulgariska partierna Ataka (Attack) och WMRO demonstrerade i samband med att en rättegång inleddes mot 13 religiösa muslimska ledare. De åtalade anklagas för att ha predikat radikal islam. Högerextremisterna krävde hårda straff och viftade med flaggor med budskapet "vår religion är Bulgarien". Samtidigt hölls en stöddemonstration för de åtalade.

Wallenberg hedersmedborgare i Montreal
JTA. På 100 årsjubileet hedrades Raoul Wallenberg i en ceremoni i Montreal där han utsågs till hedersmedborgare. Priset delades ut av stadens borgmästare, flera som räddats av Wallenberg bevittnade ceremonin.

Militärer utreds för rasism i Australien
The Sydney morning herald. Två australiensiska militärer har fått reprimander av försvaret efter att ha skrivit antimuslimska kommenterar på Facebook. Försvarsmakten utreder ytterligare 13 personer för att ha spridit rasism på internet.

Ämnen i artikeln