Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

När besöket i USA offentliggjordes i somras hade partiledaren som avsikt att träffa republikaner, demokrater och Tea party-rörelsen, men även vanliga medborgare, skriver nyhetssajten Global post.

Le Pens möte med Tea Party-rörelsens var det enda som officiellt var inbokat innan avresan i tisdags. Tea Party-rörelsen avbokade dock mötet då det krockade med andra uppdrag. Le Pen ska även ha bokat in ett möte med en företrädare för Demokraterna, men Front National har inte gått ut med vem. I fransk media har turnén beskrivits som ett fiasko, rapporterar Radio France International.

Partiledaren planerade dessutom in ett besök på Internationella Valutafonden och en lunch med diplomater från FN i New York. Den franske ambassadören för FN, Gérard Araud, tackade nej till inbjudan eftersom han menar att Marine Le Pen kommit på grund av sin presidentvalskampanj och inte i offentlig tjänst, skriver den franska nyhetssajten French Morning.

Näst på schemat ska Le Pen besöka en Occupy Wall Street-protest i Zuccotti Park i New York. Det är fortfarande ovisst om besöket kommer bli framgångsrikt för presidentkandidaten och hur hon kommer att tas emot.