Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

EDL-aktivist får elva års fängelse
Hope Not Hate. En 26-årig aktivist i English Defence Leauge har dömts till elva år i fängelse efter att huggit två män med rakblad på en pub i Middleton 2010. I två och ett halvt år var 26-åringen på flykt innan han överlämnade sig själv till polisen i september förra året.

På puben hade 26-åringen och flera vänner English Defence League-kläder och flaggor. Deras beteende skrämde ägaren som bad sällskapet att lämna. Utanför puben hoppade EDL-aktivisterna på ägaren och misshandlade honom. Det var när två personer ingrep för att stoppa våldet som 26-åringen högg de med rakbladet. En skadades så allvarligt att han tvingades till operation.
26-åringen var släppt mot borgen för innehav av vapen och droger när misshandeln inträffade.

BNP fick miljonbidrag av privatperson
Huffingtonpost. En privatperson har donerat närmare två miljoner kronor till det brittiska högerextrema partiet British National Party. Enligt partiet är det den enskilt största donationen någonsin. Den antirasistiska organisationen Hope Not Hate säger att partiet är skuldtyngt från tidigare valrörelser och att donationen inte kommer att påverka partiet nämnvärt.

Amerikansk nazistledare får ytterligare straff
SPLC: Den amerikanska nazistledaren Bill White har dömts till ytterligare tre och ett halvt års fängelse för hot på sin blogg riktade mot en juryordförande som varit med att fälla en nazistledare i Chicago. White skrev 2008 att juryordföranden var en "judisk bög och antirasist". Han lade även ut juryordförandens adress och uppmanade på en annan plats på sin blogg att alla som varit inblandade i den fällandet av chicago-ledaren skulle dödas. White avtjänar redan ett fängelsestraff efter att han brutit mot en villkorlig dom och hållit sig undan från sin övervakare.Även då avtjänade han ett straff för bland annat hot på internet.

Bill White som varit ledare för Amerikas nationalsocialistiska arbetarparti väntar även ett nytt åtal för att ha hotat sin före detta fru.