Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Flyktingbarn trakasseras
SvD: 14 av 44 boenden för asylsökande flyktingbarn har antingen utsatts för hot, våld eller skadegörelse det senaste året. Det visar enkätsvar till Svenska Dagbladet. På sex av hemmen var motivet bakom attacken rasistiskt. Integrationsminister Erik Ullenhag säger att han vill se bättre uppföljning om vad som fungerar och inte fungerar på boendena, både när gäller hot och trakasserier och hur det går för barnen.

Inga samkönade äktenskap i Finland
SvD. Finlands laggrupp i riksdagen beslutade på onsdagen att inte inte föra en motion om könsneutrala äktenskap till riksdagen. Förslaget krävde 100 namnunderskrifter, men endast 76 skrev på. Finland är det enda nordiska land som inte jämställer samkönade äktenskap med tvåkönade.

Sudaneser deporterade från Israel
JTA: Israel har i hemlighet deporterat över 1000 sudaneser genom ett tredje land rapporterar den israeliska tidningen Haaretz. Det trots att FN:s flyktingorgan förbjuder landet att skicka flyktingar till Sudan, då de där riskerar dödsstraff.

Sudan har meddelat att medborgare som lämnar landet för Israel ska straffas. Inrikesministeriet i Israel uppger att sudaneserna lämnat Israel frivilligt. Landet uppger även att de inte skickar tillbaka några personer från norra Sudan.