Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Nazister rekryterar elever på Karlsängsskolan i Nora genom att bjuda dem på fester med gratis eller billig alkohol. Nyrekryteringen ska ha påbörjats under sommaren och vid festerna spelas det vit makt-musik.

- Vi har fått signaler om att det pågår en nyrekrytering, och vi tar de här uppgifterna på största allvar, säger Jorma Harjamäki, polis och sammankallande för arbetsgruppen mot främlingsfientlighet och rasism.

Polisen tror att det är Nationalsocialistisk Front som ligger bakom rekryteringen. Nu ska ett brev skickas ut till alla målsmän som har barn på den aktuella skolan. Ett brev som polisen, skolan, socialförvaltningen, fritidsgården, Svenska Kyrkan och Vuxna på stan ställer sig bakom, skriver Bergslagsposten.

- Det känns angeläget att informera om de signaler som finns, säger Karlsängskolans rektor Jan Svensson, och tillägger att detta är i förebyggande syfte och så att man tillsammans eller enskilt kan föra kampen mot främlingsfientlighet vidare.

Brevet till föräldrarna kommer att avrundas med information om vem man kan vända sig till, om man känner att ens tonåring är i riskzonen.