Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

- Det finns tre anmälningar gällande olaga hot, varav två rubricerats som grova. Ett hot har skett på telefon där man sökt en kille och då var det mamman som svarade och man har hälsat till henne att man ska göra slamsor av hennes son, säger Mariann Palm, utredningschef för Kriminalavdelningen på Boråspolisen.

En man som var på väg att hämta en pizza på restaurangen möttes av de tre gärningsmännen och fick då en pistol riktad mot sig, men den misstänkte sänkte sedan vapnet. Den andra som på plats utsattes för vad som nu rubriceras som grovt olaga hot blev också hotad med höjd pistol och en blindavfyring gjordes mot mannen.

- Offret har berättat att de vid flera tillfällen tryckt av pistolen men att den klickat. Offret upplevde det som mycket otäckt och chockades, säger Palm.

Vid 22-tiden kunde polisen gripa de tre männen. Två av dem, 17 och 18 år gamla är hemmahörande i Sätila och den tredje, 20 år kommer från Sollebrunn. De släpptes efter förhör i natt.

- De förnekar allting och det är inget vapen påträffat så nu får det gå ner till vår avdelning i Mark för vidare utredning, säger Mariann Palm.