Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Frankrikes inrikesminister Claude Guéant, har kallat dådet för antisemitiskt, rapporterar den franska tidningen Le Point.

I hela landet har säkerhetsåtgärder vidtagits utanför religiösa byggnader och judiska skolor. Religiösa ledare och politiker har uttryckt sin avsky för dåden och sitt stöd till de anhöriga. Både Presidenten Nicolas Sarkozy och den socialistiske presidentkandidaten Francois Hollande reste på måndagen till Toulouse. På tisdagen utlyses två tysta minuter i hela landet för att hedra offren .

Totalt nio personer har skjutits den senaste veckan varav sju mist sina liv. Utöver dem fyra dödsoffren vid den judiska skolan sköts en 30-årig fallskärmsjägare till döds i Toulouse den 11 mars. Den 15 mars sköts ytterligare tre fallskärmsjägare i den närliggande staden Montabaun, två av dem dog. Mördaren flydde, liksom vid attacken på den judiska skolan, på en scooter och samma kaliber på skotten har använts vid samtliga attacker. Alla offer tillhör minoritetsbefolkningar i landet.

Angreppen betraktas som terrordåd och på måndagen öppnade terroråklagare tre utredningar, rapporterar Le Monde.

Enligt Le point söker polisen tre före detta fallskärmssoldater med liknande signalement som mördaren. Fallskärmsjägarna avskedades från sitt regemente 2008 efter nazistanklagelser. Anledningen var att en bild publicerats i tidningen Le canard enchainé där de tre gör Hitlerhälsningar framför en flagga med ett hakkors. En av männen har hörts av polisen men har släppts, eftersom han var längre än den utpekade mördaren.

Enligt Le Point så utgår polisen från teorin att gärningsmannen på grund av tillvägagångssättet vid morden har en militär bakgrund. Förutom teorin om att dåden utförts av en högerextremist, arbetar polisen även utifrån teorin att morden kan vara utförda av en islamistisk terrorist. Eftersom flera av de skjutna fallskärmsjägarna var av nordafrikanskt ursprung skulle motivet då vara att gärningsmannen såg dem som förrädare på grund av att de deltagit i strider i Afghanistan. Morden på den judiska skolan ska utifrån den teorin ha utförts som en hämnd för Israels roll i Palestina. Ingen teori har dock bekräftats.