Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Zeca Schall används ofta som expert i frågor som rör integration. Schall kom till Tyskland från Angola när han var 21 år gammal. Det nazianstrukna partiet NPD menar på sin hemsida att Schall aldrig någonsin kommer att kunna bli en del av det tyska samhället och att han därför ska lämna länder. På sin hemsida beskriver partiet Schall som "kvotneger". I ett pressmeddelande har NPD:s partiledare Udo Voigt också sagt att Schall gör mer nytta i Angola än i Tyskland.

Schall är chockad över händelsen.
- Jag kan helt enkelt inte tro att folk kan göra så mot sina medmänniskor, säger han till CNN.

NPD har också haft ett massmöte i Schalls hemstad, Hildburghausen, där det försökte övertyga Zeca Schall att lämna landet. Den kristdemokratiska politikern lever nu under polisbevakning vid sitt hus. Schall och CDU har också lämnat in en stämningsansökan mot NPD.

Efter händelserna har även CDU och Zeca Schall beslutat att Schall inte längre ska låta sig intervjuas i media. Partiet menar att det skulle riskera politikerns säkerhet ytterligare.

NPD har i efterhand tonat ner hatkampanjen mot Schall.
- Detta är inte en personlig kampanj mot Schall, Vi anser bara att medborgare med utländsk bakgrund inte ska ha något att säga till om i den tyska politiken, säger Frank Schwerdt som är ordförande för NPD i Erfurt till CNN.