Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Trappan till RFSL:s lokal i Kristianstad var täckt av fejkat blod. På trappan hade något satt den människoliknande dockan, vilket Kristianstadsbladet var först med att rapportera om.

— Det är fruktansvärt. Jag har gått hela dagen och funderat på det här. Att de har varit och lämnat detta budskap på den plats som vi anser är vår trygga plats i Kristianstad är jättetråkigt, säger Louise Arvidsson, ordförande i RFSL Kristianstad till Expo.

Hon berättar att texten på plakatet lydde: ”Jag våldtar barn - pedofil”.

Av säkerhetsskäl beslutade föreningen att ställa in pubkvällen som de återkommande brukar arrangera för sina medlemmar.

— Jättetråkigt, men det kändes nödvändigt. Det var fejkblod kvar på trappan och att våra medlemmar skulle komma och mötas av den synen, nej, det hade varit jättekonstigt, säger Louise Arvidsson.

"Vi kan inte stanna hemma"

Nu hoppas Arvidsson att det ska bli en ny pubkväll som planerat.

— Vi kan inte stanna hemma på grund av detta, då har de ju vunnit.

Det är inte första gången som RFSL i Kristianstad utsätts. 2006 attackerades samma lokal av nazister från dåvarande Nationalsocialistisk front. En av de som sedan dömdes var nazistiska Nordiska motståndsrörelsens nuvarande ledare Simon Lindberg.

Sedan dess har det dock inte förekommit några hot mot föreningen i Kristianstad.

Hotet påminner en hel del om det som riktades mot pridefestivalen i Tranemo i somras. Då hängdes en människoliknande docka, med prideflagga och skylten ”pedofil” upp i en snara i ett träd. På Nordiska motståndsrörelsens sajt påstods det att personerna bakom dockan i Tranemo var ”autonoma nationalsocialister”.

Det fanns ingen avsändare på plakatet och hittills har ingen grupp sagt att de placerade ut dockan i Kristianstad.