Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Under fredagskvällen den 31 oktober misshandlades en kvinna svårt i stockholmsförorten Hökarängen. Polisen grep bland annat den kände nazisten Robert Vesterlund i anslutning till misshandeln. Det uppger tidningen Arbetaren i dag.

Enligt Arbetaren gick kvinnan och en manlig vän till henne på kvällspromenad när en bil plötsligt stannade vid deras sida. Ur bilen hopppade fyra svartklädda nazister. De började jaga mannen som hann undan men kvinnan blev upphunnen och fick ett slag i bakhuvudet. Hon fick senare uppsöka sjukhus och syddes med flera stygn. Brottet är rubricerat som grov misshandel.

Personerna i bilen greps senare under kvällen och togs till polisstationen där de förhördes. Enligt tidningen är de fem personer som fanns i bilen nu misstänkta för misshandeln. En av dem är Robert Vesterlund, en av personerna bakom den nazistiska hemsidan info-14.
Vesterlund har nyligen avtjänat ett fängelsestraff på 18 månader för bland annat vapenbrott och hot mot tjänsteman. Han är också en av personerna bakom den årliga nazistmarschen i Salem.

Ämnen i artikeln