Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Nationaldemokraterna, den nazistiska organisationen Svenska Motståndsrörelsen/Nationell Ungdom och andra grupper med anknytning till Salemfonden genomförde på lördagen en flygbladsutdelning i Stockholm.

Manifestationen i Salem hålls första lördagen i december till minne av den 17-årige skinnskallen Daniel Wretström som mördades vid en busshållplats för tre år sedan. Salemmarschen har ersatt gamla 30 november, Hessmarschen, Engelbrektsmarschen och andra bemärkelsedagar som den nationella rörelsens viktigaste samlingsdag i Sverige. I fjol samlades närmare 1 400 högerextremister och nazister vid Rönninge station och marscherade till mordplatsen i Salem. Det var den största ”nationella” manifestationen i Sverige sedan 1940-talet.

De nationella grupperna mobiliserar som bäst för årets Salemmarsch den 6 december till minne av den mördade 17-åringen. Under lördagen genomfördes en massiv flygbladsutdelning i Stockholm. Flygbladen innehåller budskapet att politiker och journalister är ansvariga för det ”svenskfientliga våldet”.