Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

– Jag tycker att det blev snett alltihop. Jag tycker att jag är orättvist dömd. Det som hände var att jag simmade på badet. Hon och jag kom samtidigt in i kaklet. Jag är ju en sådan vänlig människa så jag klappade henne på bröstet. Hon hade väldigt stora bröst och det ser ju jag, så jag klappar en gång till på bröstet för att de är så stora, säger kommunpolitikern.

Den sverigedemokratiska ersättaren uppger att han aldrig träffat kvinnan tidigare och att han ställer sig oförstående till att kvinnan reagerade på händelsen. Han tror inte heller att detta kommer påverka han politiskt.

– Hon sa att jag skulle ge fan i att ta henne på brösten och att jag skulle ge fan i att behandla henne på det sättet. Det var riktigt överdrivet. Jag har inte ens funderat över att detta skulle kunna påverka min politiska roll, säger han.

Åklagaren delar inte sverigedemokratens syn på händelsen. Kommunpolitikern åläggs att betala dagsböter på totalt 10 800 kronor för att ha "ha kränkt kvinnans sexuella integritet". Inte heller Sverigedemokraternas vice ordförande i Stockholms län, Robert Stenkvist tar lätt på det inträffade.

– Jag känner inte alls till detta och måste ta reda på mer. Själva handlingen är rent principiellt givetvis helt förkastlig, säger Stenkvist.

Ämnen i artikeln