Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

SD-politiker kräver "svenskreservat"

TT: Sverigedemokraten Marie Stensby har skrivit ett öppet brev till statsminister Fredrik Reinfeldt. Brevet har publicerats på Sverigedemokraternas hemsida i Krokom. I brevet skriver hon att hon vill att Jämtland blir "svenskreservat för Sveriges urbefolkningar". I reservatet ska svensk kultur och svenska traditioner följas. Stensby menar att brevet var skämtsamt skrivit.

Irländsk polis jagar upphovsmän till antimuslimsk film

The Sun: Den irländska polisen jagar upphovsmännen bakom en sex minuter lång film i vilken koranen bränns. Det islamska kulturcentrets talesperson Dr Ali Selim har uppmanat muslimer i Irland att inte gå ut och demonstrera. Han fördömer dock filmen som han menar uppviglar till hat.

Fox News-profil "det vita etablissemanget har blivit minoritet"

Guardian: Bill O´Reilly, nyhetsankare på Fox News menar att Barack Obamas valseger beror på att det "vita etablissemanget" inte längre är i majoritet. Afroamerikaner, latinamerikaner och kvinnor är mer benägna att rösta på Obama för de "vill ha saker", säger O´Reilly .

Amerikansk fotbolls-stjärna döms för antisemitism

JTA: Den numera klubblösa spelaren i amerikansk fotboll, Delmon Young, har dömts av en domstol i New York till 10 timmars samhällstjänst efter att ha skrikit antisemitiska förolämpningar. Det var den 27 april på ett hotell i New York som Delmon Young förolämpade en grupp turister. Young knuffade även en turist i bröstet. Young har bett om ursäkt för händelsen. Young spelade förra säsongen i Detroit Tigers.

Ämnen i artikeln