Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

"Araber har våldsammare gener, nu får de kortare fängelsestraff", skrev Christoffer Dulny i ett tipsmejl till Politiskt inkorrekt, föregångaren till den Sverigedemokraterna närstående sajten Avpixlat.

Det är ett av flera tips som Dulny gett till Politiskt Inkorrekt. Dulny har dessutom skickat flera av tipsen till sajten i egenskap av tjänsteman för Sverigedemokraterna i riksdagskansliet. Idag är Dulny Sverigedemokraternas första namn i valet i Stockholm. Han är också ordförande för partiets Stockholmavdelning och ställer upp i riksdagsvalet för partiet.

"Ni behöver inte uppge varifrån ni fått informationen. Ni kan ju lägga in relevanta länkar och utforma texten som ni tycker passar, det behöver jag iofs inte säga till er", skrev han i ett mejl till Politiskt inkorrekt 2010.

Förutom Dulnys nära band till Politiskt inkorrekt har han, på flera sajter, under antaget namn hetsat mot romer och invandrare. På Sydsvenskans kommentarsfält menade Dulny att romer har sig själva att skylla för sin utsatthet.

"Vad som hänt är att man försummar sin skolplikt, man utnyttjar välfärdssystemen hänsynslöst, man har ett bemötande mot svenskar som är under all kritik.", skrev han och:

"Nej, romerna har till största delen sig själva att skylla i dagens samhälle, i alla fall i Sverige".

Antiziganismen från Dulny återkommer i flera inlägg som Expressen och Resarchgruppen uppmärksammat.

Efter att Avpixlat publicerat en artikel med rubriken "Hovrätten sänker dom - sköt ensamkommande" skrev Dulny på sajtens kommentarsfält:

"(namnet på den dömde) är väl ett zigenarnamn va? Känns viktigt att påpeka isf".

I tipsmejl till Politiskt inkorrekt har Dulny även skickat domar. I ett av tipsen spekulerar Dulny om det är en rom som är gärningsman:

"Våldtäktsmannen är medborgare i Rumänien (måste ju vara en zigenare)", skriver han och bifogar domen.

Framträdande i Christoffer Dulnys kommentarer på nätet är också antimuslimska budskap. Ett problem, enligt Dulny, är muslimska barn. På Avpixlat föreslår han en politik för att förhindra att muslimer föder barn.

"Även om födslotalen bland muslimer som bott ett längre tag i t.ex. Sverige eller Danmark minskar så motverkas det ändå att man, i alla fall i Sveriges fall, importerar nya muslimer i tiotusental som kommer att föda lika många barn som de muslimer som kom för 20-30 år sedan. Man får inte missa en sådan grundläggande sak, här i Sverige har vi fortfarande en massinvandring som är bortom all vett och sans, vi har knappt börjat oroa oss för nästa steg som är att vi blir 'utfödda' i vårt eget land, och vi betalar dem för det genom generöst vårdnadsbidrag och barnbidrag." Dulny fortsatte:

"Systemet måste göras om helt och hållet, alla bidrag ska omvandlas till skattelättnader eftersom vi då åtminstone träffar de som arbetar(dvs svenskar till största delen). De som inte arbetar kommer alltså inte att tjäna något på att föda fler barn. Det är en början."

Christoffer Dulny har även hävdat att invandrare är speciellt opålitliga. I en kommentar på Avpixlat skriver han.

"1. Alla invandrare ljög om sitt namn, de sa något svenskt så att det skulle inge mer förtroende (lurendrejeri redan där.)
2. Om ett 'sälj' gick dåligt så blev det ett jävla liv så fort telefonen lades på, tappat räkningen hur många gånger jag hört MENA-invandrare skrika 'jävla kärringhora/fittkärring etc'
3. Invandrare är absolut värst på att ljuga, manipulera, köra fulsälj, hetsa etc. De är helt skamlösa och passar därför extremt bra in i denna bransch. Många av dem saknade helt moraliska kompasser och det i en bransch där det redan är illa ställt."

I ett annat tipsmejl till Politiskt inkorrekt skriver Duly: "Gängvåldtäkter i Londm, 92% av alla gärningsmän är icke-vita".

Christoffer Dulny vägrade att svara på frågor när Expressen först konfronterade honom. Till SVT uttalade sig dock Dulny på måndagen och sa att det har varit ett "felaktigt agerande att kommentera anonymt under ett påhittat namn"

– Man ska inte syssla med det som hög politiker, sa han.

SVT frågar även Dulny om han har rasistiska åsikter som han inte känner att han kan stå för som politiker.

– Nej det skulle jag inte vilja säga. Jag kan hålla med om, och beklaga, att en del av de här formuleringarna kan ses som det. Men jag försöker nyansera bilden, som till exempel det här att jag skulle ha skrivit att araber har våldsammare gener. Det är ju endast en TT-artikel som jag skickat vidare.

Dulny har tidigare uppmärksammats för antiziganism i mars 2013 publicerade "Inte rasist, men" att han på Twitter skrivit.

"Hela Högdalen centrum fullt med rumänska zigenare. Otryggheten är påtagande. Effekt av öppna gränser."