Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

I helgen höll Sverigedemokratisk ungdom, SDU, sin förbundskongress. I fokus på kongressen var ordförandestriden mellan den sittande ordföranden Gustav Kasselstrand och utmanaren Paula Bieler. En strid som Kasselstrand gick segrande ur. Bieler anklagade på kongressen förbundsstyrelsen för att ha förfalskat hennes namnteckning i en ansökan om organisationsstöd för 2012 till ungdomsstyrelsen.

–Det stämmer att jag har riktat stark kritik mot det som har skett. Men för min del är det avslutat. Exakt vad som sagts tycker jag hör hemma i kongressen, säger Bieler till Expo Idag.

Bieler säger vidare att hon inte tänker polisanmäla händelsen.

– Jag ser inget behov av det. Jag har framfört kritiken och hoppas de tar den till sig, säger hon.

Gustav Kasselstrand förnekar att någon i förbundsstyrelsen förfalskat namnteckningar. Han hävdar att om någon underskrift har förfalskats så har det skett i Paula Bielers egen lokalavdelning i Uppsala.

– I de protokoll som vi har fått från avdelningen i Uppsala stod Paula Bielers underskrift. Det är ingen av oss som har förfalskat dokument och skickat in dem till ungdomsstyrelsen. Det vore brottsligt att förfalska någons underskrift, säger Kasselstrand.

Paula Bieler vill inte bemöta Kasselstrands påstående om att namnteckning kan ha förfalskats i Uppsala. Hon säger dock att hon tydligt visat kongressen att hennes namnunderskrift förfalskats.

– Vad jag vet har han har inte ens tittat på de dokument jag visat upp, säger Bieler.

SDU fick avslag på sin ansökan om organisationsstöd för 2012 eftersom förbundets uppgifter inte hade intygats av någon revisor.

Annika Norée, docent i straffrätt på Stockholms universitet säger till Expo Idag att om någon förfalskat Bielers namnunderskrift så kan denna ha gjort sig skyldig till urkundsförfalskning.

– Det är ett allvarligt brott. Bedöms det som grovt kan det ge upp till sex års fängelse, säger Norée.