Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Seriemördare dödar invandrare i USA
JTA: Tre män, alla affärsinnehavare har skjutits i New York på senare tid av vad polisen misstänker är samma mördare. Två av de som mördats var ortodoxa judar, den tredje var en egyptisk muslim. Det senaste mordet inträffade 16 november, en 78-årig man sköts i huvudet och bröstet. I augusti dödades en 59-årig man han sköts och knivhöggs i huvudet. En månad tidigare sköts en 65-åring in huvudet.

SD-medlemmar får antimuslimsk tidning
DN. Sverigedemokraterna bekostar utskicket av den antimuslimska tidningen Dispatch International till samtliga av sina medlemmar. Tidningen har nära kopplingar till det svenska tryckfrihetssällskapet. Riksdagsledamoten Richard Jomshof säger att tidningen spelar en viktig roll för samhällsdebatten. Han säger även att Sverigedemokraterna har mycket gemensamt både ideologiskt och personligt med tryckfrihetssällskapet.

Öppnade moské - knivhöggs
Daily mail: En 57-årig man knivhöggs flera gånger i ryggen när han skulle öppna en moské i Queens, USA. Gärningsmannen skrek både antimuslimska och antisemitiska förolämpningar när han utförde attacken, enligt vittnesuppgifter.