Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Flera tidningar hörde av sig med erbjudanden om att överta utgivningen eller ge ut Expo som bilaga. På Expo tackade vi nej till alla såna erbjudanden, oavsett hur generösa de var. Det fanns två orsaker. Dels är Expo partipolitiskt obunden och får inte uppfattas som språkrör för någon politisk linje. Dels hade vi många organisatoriska bestyr att klara av innan vi var redo att kasta oss in i ett nytt stort projekt.

När vi därefter själva började se oss om efter en partner att samarbeta med var Svartvitt ett naturligt val. Svartvitt har en demokratisk men partipolitiskt oberoende plattform. Svartvitt och Expo behandlar närbesläktade ämnen.

Idag kan vi konstatera att äktenskapet mellan Svartvitt och Expo har varit lyckligt. Expo har kunnat fortsätta att nå ut med information och vara en nagel i ögat på rasistiska grupper.

Läsare som hört av sig har varit nöjda. Vi har börjat knyta nya personer till redaktionen. I höst får vår internetsida ett välbehövligt ansiktslyft, och vi har flera projekt igång inför nästa år.

Prenumerationerna har också börjat öka, men till nästa år vill vi fördubbla antalet. Läsare som tycker att Svartvitt med Expo är en viktig tidning kan göra en stor insats genom att värva nya prenumeranter. Och själva prenumerera.

Det här numret handlar till stor del om terrorism – en dyster men nödvändig genomgång efter sommarens attentat.

En sak till. Från och med detta nummer använder vi på Expo bild-byline. Det är en markering. Nazister ska inte kunna skrämma media till tystnad eller anonymitet.

© Expo 1999

(Expo/Svartvitt nr 3/4 - 1999)

Ämnen i artikeln