Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

I brevet uppgav signaturen att Winberg "skulle utsättas för en kampanj" om hon inte lämnade sitt uppdrag som nämndeman.

- Jag är inte mer än människa, så det är klart jag tar illa vid mig. Dessutom har jag en familj att tänka på, det har varit upprepade tillfällen och jag har mått dåligt av det här, säger Kristina Winberg till Expo.

Polisen i Jönköping har sedan en tid tillbaka utrett hoten mot Winberg. Kriminalinspektör Per-Åke Eldh säger att förundersökningen är inne i ett känsligt läge. Han bekräftar samtidigt att det finns flera polisanmälningar om hot riktade mot Winberg.

- I övrigt vill jag inte säga så mycket eftersom vi håller på med vår utredning, säger Per-Åke Eldh.

Hoten ska bland annat ha bestått i att personer satt upp affischer utanför Winbergs bostad samt i staden där hon bor. Affischer med bild och personuppgifter på henne, allt under rubriken "Lär känna din lokale rasist".

Samtidigt säger Winberg att hon har fått bra stöd från både domstolsverket, kommunen och partiet. Bland annat har kommunens säkerhetspersonal varit i kontakt med henne sen hoten tog fart, strax efter höstens val.

- Det är inte bara ett hot mot mig, det är ett hot mot hela det demokratiska systemet. Jag tycker de som gör det här är fega, de kan ta en debatt istället, säger Winberg.