Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Boken "Sverigedemokraterna har fel" har blivit en lyckad satsning. Bokens första upplaga sålde snabbt slut och även den andra upplagan verkar uppskattad. Nyligen lanserade vi också tillsammans med studieförbundet ABF ett studiematerial till boken. Nu är det dags för nästa steg i arbetet med att svara på Sverigedemokraternas argument.

Syftet med "Sverigedemokraterna har fel" var att få människor att utgå ifrån sin ideologi och värdegrund istället för att leta efter enhetliga svar när de svarar på Sverigedemokraternas argument.

Därför vill vi nu ta fram en ytterligare bok. "Sverigedemokraterna har fel - igen" har vi valt att kalla projektet. Meningen är att antirasister och demokrater runt om i landet själva ska skriva svar på Sverigedemokraternas argument. Svaren skickas sedan till oss och de bästa svaren väljer vi att publicera i "Sverigedemokraterna har fel - igen". På så vis visar vi, tillsammans, att det är möjligt att svara på Sverigedemokraternas argument från olika politiska utgångspunkter.

Expo tar sig rätten att granska texternas källor och redigera texten. Alla skribenter i "Sverigedemokraterna har fel igen" ska skriva under med sitt riktiga namn.

Ersättning för att skriva i "Sverigedemokraterna har fel igen" är fem friexemplar av boken. Författarna till de två bästa svaren bjuds också på inträde och resa till Bokmässan i Göteborg där boken kommer att lanseras.

Deadline: 4 augusti
Max antal tecken: 2500 (med blanksteg)
Skicka in ditt svar till: [email protected]

 

Så här gör du

Leta reda på ett argument från Sverigedemokraterna. Det kan vara från partiets program, partiföreträdares bloggar, insändare i tidningen, flygblad eller dylikt. Tänk på att när du sedan skickar in ditt svar så vill vi ha länk eller källa till vart ifrån du har hämtat argumentet.
Tänk på att vara så slagkraftig som möjligt i ditt svar. Försök att vara kortfattad. Ange källor till all fakta du använder dig av. Källförteckning ska skickas med din text.
Var inte blyg med att säga vad Du tycker och skäms inte för att Du tycker att Sverigedemokraterna har fel.

Checklista

Artikel
Källförteckning
Kontaktuppgifter

>Ladda ner guiden

Ämnen i artikeln