Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Två misstänkta för att trakasserat judisk pojke
Skånskan. Två pojkar i 15-års åldern misstänks för att ha trakasserat en judisk pojke. Det var i december förra året som en anmälan om hets mot folkgrupp upprättades. De 15-åriga pojkarna ska på en skola i centrala Malmö gjort Hitlerhälsningar. På skolgården hörde den utsatta pojken att någon skrek "kasta på juden". Ett 20-tal elever började kasta snöbollar på honom, några kastade även stenar. Pojken ska även ha blivit misshandlad. I fredags inledde polisen en förundersökning mot två 15-åringar gällande hets mot folkgrupp och misshandel.

SD-politiker lämnar fullmäktige
E-nytt. Dennis Ek, kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Ekerö lämnar partiet. Han kan dock komma att sitta kvar som politisk vilde i kommunen. Dennis Ek uppmärksammades 2011 efter att han skrivit flera rasistiska och våldsfrämjande kommentarer på internet.

Förundersökning mot tidigare SD-politiker läggs ner
Södermanlands Nyheter:Förundersökningen gällande mordbrand mot kommunpolitikern i Gnesta Frida Grundström har lagts ner i brist på bevis. Det var 2011 som politikerns lägenhetsdörr började brinna. Grundström som då var Sverigedemokrat fotograferade branden innan hon släckte den. 2012 blev hon misstänkt för att själv ha anlagt branden.

Islamistledare hyllar gisslantagare
Dagens Nyheter. Ubaydullah Hussain, som leder den radikala islamistorganisationen Profetens Ummah hyllar på Facebook de som tog gisslan på gasanläggningen i Algeriet. "Måtte Allah den högsta belöna våra bröder" skriver han. Hussain har tidigare hotat journalister och judar.