Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

- Lite dubbelmoral kan det säkert vara, säger Mikael Hamrén till Sveriges Radio Gävleborg som även tar upp att Hamrén själv är andra generations invandrare från Tjeckoslovakien och har 71 betalningsanmärkningar om drygt 120000 kronor hos kronofogden.

"Den som röstar på Sverigedemokraternas toppkandidat i Söderhamn Mikael Hamrén får en politiker som minst sagt har dubbelmoral. Han har invandrarbakgrund - och vill ha färre invandrare i Sverige. Han är straffad - och vill ha hårdare straff. Han har mängder med skulder hos kronofogden - och tycker att alla andra ska betala för sig”, summerar Sveriges Radio Gävleborg.

Tidigare har Expo avslöjat att en kommunfullmäktigekandidat i Gävle dömts för misshandel av sin före detta sambo sedan hon nekat honom sex, att partiets enda namn i Kalix är dömd för att ha slagit och sparkat sin före detta sambo, att partiets riksdagskandidat tillika toppnamn i Gällivare Alf Johansson är dömd för två fall av kvinnomisshandel, att en kandidat i Helsingborg är dömd för kvinnomisshandel och en annan är dömd för grova trakasserier mot två kvinnor samt att en av partiets kandidater till kommunfullmäktige i Göteborg är dömd för ofredande av en kvinna som arbetade som behandlingsassistent på det hem för psykiskt funktionshindrade som han för tillfället bodde på.

I fredags argumenterade Sverigedemokraterna pressekreterare Mattias Karlsson på partiets hemsida för att Sverigedemokraternas kandidater inte är mer kriminellt belastade än svenskar i allmänhet.

Ämnen i artikeln