Guldvän

Som företagsvän bidrar ni till vårt grundläggande arbete med att granska och exponera rasism och högerextremism och hotet som det innebär mot vår demokrati.

Som silvervän får ni

  • Nyhetsbrev för företagsvänner
  • Expo badge till er webb som visar ert engagemang mot rasism
  • Er logga på vår webb
  • Er logga i tidskriften Expo
  • Företagsprenumerationer till ert företag
  • Inbjudan till våra events där vi delar med oss av vår omvärldsanalys och som ger en exklusiv inblick i vårt grävande arbete vi besöker vi er och berättar om de frågor vi jobbar med och hur de påverkar samhället, och hur vi tillsammans kan arbeta för en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande

Det går såklart också bra att sätta in direkt på vårt Bankgiro: 5453-3971. Märk er donation med ert företagsnamn och gärna kontaktuppgifter.

Om ni har några frågor om att bli företagsvän så tveka inte att kontakta oss på [email protected] eller på 08-400 219 60.

Varför bli Guldvän?

Som partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse är stöd från företag som ert helt avgörande för vårt långsiktiga arbete. 

Grunden för vårt arbete är research och det krävs resurser att ständigt bevaka en fysisk såväl som en snabbföränderlig digital värld. Det är genom vår research som vi kan se synergier mellan olika typer av extremism och förutse samband mellan rasism, konspirationsteorier, desinformationskampanjer och autokratiska krafter. Vi använder vår research i vår journalistik, i våra utbildningar och i vårt arbete att stötta tjänstemän, organisationer och antirasister. 

Motståndet mot rasistiska organisationer och idéer byggs upp av många aktörer samtidigt och Expos uppgift är att stötta i det arbetet. Vi är, och tänker fortsätta vara, en ryggrad i det demokratiska självförsvaret och vi hoppas ni också vill fortsätta att stödja det. 

Vilka är våra Företagsvänner?

Det är företag som, liksom ert, förstår vikten att vi har en levande demokrati och att rasistiska idéer och organisation inte har någon plats i vårt samhälle. Det är både små och stora företag som vill sända en kraftfull signal att de står upp för en stark demokrati.

Se ett urval av våra Guldvänner nedan:

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu