Ytterligare två anhållna efter göteborgsmisshandel | Expo.se

Annons

Ytterligare två anhållna efter göteborgsmisshandel

Publicerad 2005-04-15 13:03

Ytterligare två unga högerextremister har idag begärts häktade för den grova misshandeln vid Stigbergstorget i Göteborg för två veckor sedan. De två 18-åringarna har koppling till samma löst sammansatta nätverk som övriga häktade.

En av 18-åringarna, en före detta medlem i Nationalsocialistisk front, anhölls redan i onsdags misstänkt för inblandning i den grova misshandeln där fyra personer utan koppling till någon av de militanta vänsterorganisationerna i Göteborg angreps. En man jagades hela vägen hem till sin lägenhet där misshandeln fortsatte och lägenheten slogs sönder.
Den andra 18-åringen är från Kungälv och anhölls dagen därpå. Båda unga männen är sedan tidigare åtalade tillsammans för att ha hotat en polisman till livet vid ett bråk mellan ungdomar i centrala Kungälv tidigare i år.
Båda två har varit aktiva inom det nybildade nätverket Göteborgs fria nationalister, GFN.

En åberopade nödvärn
Förra onsdagen häktades sex unga högerextremister för två fall av grov misshandel under natten. De greps tillsammans med ytterligare två unga män under natten då misshandeln ägde rum. En släpptes senare på fri fot och en friades vid häktningsförhandlingen. Av de sex som nu sitter häktade är det bara en av som gjorde någon form av medgivande under häktningsförhandlingen. En av männen erkände att han utdelat ett slag, men åberopade nödvärn.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons