TT stoppar leveransen till SD:s nättidning | Expo.se

TT stoppar leveransen till SD:s nättidning

Publicerad 2014-05-28 10:29

UPPDATERAD: TT stoppar leveransen till Sverigedemokraternas nylanserade mediesatsning Samtiden. Redaktionschefen på nyhetsbyrån uppger till Expo Idag att Samtiden publicerat eget material under TT:s namn.

– Vi har sagt upp leveransen till dem. De får inget material från oss eftersom vi ansåg att de inte höll sig till vårt leveransavtal då det förvanskat innehåll i telegram. De har haft en TT-markering under en text som inte kom från TT, säger Mats Johansson redaktionschef på TT till Expo Idag.

Mats Johansson säger att det är oklart om TT kommer att kunna återuppta leveransen till Samtiden igen.

– Det återstår att se.

Jan Sjunnesson som är Samtidens chefredaktör säger att det rör sig om ett misstag.

– Vi har lagt upp en betaversion som vi jobbar med. Vi har inte ens gått ut med någon kampanj. Så enkelt är det, det är klart att det rör sig om ett misstag.

Påverkar det inte tidningen att ni inte kommer att kunna använda TT:s material?

– Jag vill inte kommentera det här mer, säger han.

I april uppmärksammades att Nyhetsbyrån TT ingått ett avtal med Sverigedemokraternas nättidning Samtiden.

UPPDATERING: Tidigare stod det på Expo Idag att TT säger upp avtalet med Samtiden. I ett mejl från TT:s marknadschef Sara Perers skriver hon att hon inledningsvis trott att avtalet sagts upp, men att det egentligen handlar om att TT sagt upp leveransen till Samtiden.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Med hjälp av ditt stöd kan vi fortsätta vara en fri röst som granskar rasistiska grupper och idéer och sprider kunskap som gör att fler vill och kan stå upp mot rasismen – för demokratin.
Stöd Expo!  Bli månadsgivare

 

Annons

PROJEKT: FULSPEL

Med projektet Fulspel vill vi öka kunskapen om hur unga exponeras för högerextrema budskap i gamingmiljöer och hur det kan leda till radikalisering. 

Annons