SD-politiker stöder nazistsamarbete | Expo.se

SD-politiker stöder nazistsamarbete

Publicerad 2016-08-03 09:33

Den antimuslimske aktören Ingrid Carlqvist, som haft täta band med SD, har öppnat för samarbete med nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Något som flera SD-politiker välkomnar. Det avslöjar Inte rasist, men…

I sin poddsändning Ingrid & Conrad där vit makt-veteranen Dan Eriksson från nazistsajten Motgift var gäst, öppnar Ingrid Carlqvist för ett samarbete med den svenska vit makt-rörelsen, däribland Nordiska motståndsrörelsen, NMR. På en direkt fråga i podden om möjligheten till samarbete med dem svarar hon:

– Ja, absolut.

Det rapporterar Inte rasist, men

– Om Nordiska motståndsrörelsen vill hjälpa till att rädda Sverige från islam och den fruktansvärda situation vi befinner oss i nu, då är jag helt beredd att jobba ihop med dom tills den dagen vi räddat Sverige, sen går vi skilda vägar, fortsätter hon. 

I samma poddsändning talar Ingrid Carlqvist även med Dan Eriksson om ett samarbete med Motgift och att ”det är dags att börja prata med varandra” och ”lägga gammalt groll åt sidan”. 

Stöd av SD-politiker

Ingrid Carlqvist har stått nära Sverigedemokraterna och har vid flera tillfällen föreläst för sverigedemokratiska partiföreningar. När Ingrid Carlqvist lanserade sin numera nedlagda papperstidning Dispatch International 2012, så valde Sverigedemokraternas ledning att skicka ut ett gratisnummer till samtliga partimedlemmar. 

Efter Carlqvists invit till vit makt-rörelsen har hon också fått stöd från flera lokala sverigedemokratiska företrädare. 

Jenny Manners i Haninge kommunfullmäktige och ledamot i Sverigedemokraternas kommunförening skriver på Facebook att Ingrid Carlqvist har ”helt rätt”.

”Om vi inte slår ihop oss tillsammans mot dessa mörkerkrafter som vill förstöra Sverige, så kommer det snart inte finnas något Sverige längre. Ska då dessa pk-idioter sitta där och rabbla för sig själv när allt är förlorat: ’Men vi jobbade INTE tillsammans med NMR i alla fall! så det så!’”

Jenny Manners kritiserar även ”Sverigevänner”, ett begrepp som sverigedemokrater ofta använder om sig själva, för att ha ”köpt bilden av de ondskefulla ¨Hollywood nazisterna”.

”Kan tänka mig samarbete”

Wigert Lindholm sverigedemokratisk ledamot i Luleås kommunfullmäktige har gillat Ingrid Carlqvists inlägg på Facebook där hon skrivit:

”Jag har inget övers för nazism, inte för någon totalitär ideologi, men eftersom jag just nu ser islam som det värsta hotet mot vår frihet så kan jag i ett visst läge till och med tänka mig att samarbeta med NMR - till dess Sverige är befriat”.

Till Inte rasist, men… säger Wigert Lindholm att han inte ”har något förtroende för islam”.

– Ja, alltså, det spelar ingen roll vilken organisation det är, så länge de tycker lika. Vem det är som tycker, det spelar ingen roll. Det viktiga är att vi tycker lika. Det är det viktiga.

Göran Eklund, nämndeman för Sverigedemokraterna i Karlskrona som gillat Ingrid Carlqvists inlägg, säger att han hellre jobbar med nazister än islamister, även om han egentligen inte gillar tanken på ett samarbete med Nordiska motståndsrörelsen. 

En annan sverigedemokrat som gillat hennes inlägg på Facebook är Agneta Colantoni som sitter för Sverigedemokraterna i Tierps kommunfullmäktige. Hon sitter även i kommunstyrelsen i samma kommun. Hon uppger dock till Inte rasist, men… att hon gillat inlägget av misstag. 


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Med hjälp av ditt stöd kan vi fortsätta vara en fri röst som granskar rasistiska grupper och idéer och sprider kunskap som gör att fler vill och kan stå upp mot rasismen – för demokratin.
Stöd Expo!  Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

PROJEKT: FULSPEL

Med projektet Fulspel vill vi öka kunskapen om hur unga exponeras för högerextrema budskap i gamingmiljöer och hur det kan leda till radikalisering. 

Annons