Anställd på tysk tidning attackerades av högerextremister | Expo.se

Anställd på tysk tidning attackerades av högerextremister

Publicerad 2019-01-16 08:39

Aktivister från Identitäre Bewegung vid en Alternativ för Tyskland-demonstration 2016.

Aktivister från Identitäre Bewegung vid en Alternativ för Tyskland-demonstration 2016. Personerna på bilden har ingen känd koppling till händelserna som skedde under måndagen.

Aktivister från den Identitära rörelsen attackerade en anställd utanför nyhetstidningen Taz kontor i Berlin. Händelsen skedde i anslutning till att högerextremisterna genomförde en aktion mot ”vänsterns våld”.  

Den anställde knuffades undan när hon försökte stoppa högerextremisterna från att affischera på entréfönstren till tidningen Taz kontor i den tyska huvudstaden. Det visar en film som högerextremisterna själva har lagt ut på Twitter.

Totalt ska det ha rört sig om sex aktivister tillhörande organisationen Identitäre Bewegung Deutschland (Identitära rörelsen Tyskland), rapporterar The Local med hänvisning till uppgifter som Taz gått ut med.

Aktivisterna ska ha försökt sätta upp affischer föreställande Frank Magnitz, ledaren för det högerpopulistiska partiet Alternativ för Tyskland. Magnitz misshandlades svårt den 7 januari i Bremen. Den lokala polisen beskrev attacken som politiskt motiverad. En rad politiska representanter från höger till vänster har fördömt överfallet. 

Flera aktioner

Enligt The Local, som hänvisar till tyska medier, genomfördes flera likande aktioner mot medier och partilokaler runt om i Tyskland på måndagen.

Ett försök att sätta upp affischer utanför tidningen Frankfurter Rundschau stoppades av polisen. Aktivisterna som stoppades ska bland annat ha haft en banderoll med texten ”När ska vi prata om vänsterns våld?” och symbolen för Identitäre Bewegung.

Det har även rapporterats om liknande aktioner utanför ARD Capital Studio, Der Spiegel och partilokaler kopplade till Die Grünen (De Gröna) och Die Linke (Vänstern).


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons