SD-politiker lämnar sina uppdrag efter Expos avslöjande | Expo.se

SD-politiker lämnar sina uppdrag efter Expos avslöjande

Publicerad 2019-09-26 13:58

Jenny Laszlo i samband med att SD i Vallentuna presenterade sina invalda i kommunfullmäktige.

Efter Expos avslöjande igår om kommunpolitikern Jenny Laszlo (SD) lämnar hon sina politiska uppdrag. Jenny Laszlo skrev på Facebook att skolan ger en skev bild av vad som skedde under andra världskriget och hänvisade själv till propaganda från förintelseförnekare.

”Den här typen av åsikter går helt emot det partiet står för, och är något vi tar på stort allvar. Med anledning av de uppgifter som kommit oss tillkänna har vi pratat med personen ifråga, och tillsammans kommit överens om att det bästa vore att hon avsäger sig samtliga politiska uppdrag och inte längre företräder Sverigedemokraterna”, skriver Fredrik Lindahl, distriktsordförande för SD, i ett meddelande från partiets presstjänst till Omni.

Det var på onsdagen som Expo kunde berätta att Jenny Laszlo, ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i Vallentuna, på sin Facebook hävdat att skolan ger en skev bild av vad som skedde under andra världskriget. Själv hänvisade hon till propaganda från antisemiter och förintelseförnekare.

När en person i kommentarsfältet ansåg att hon förskönade Nazistysklands roll under andra världskriget blir hennes svar:

”Vi vet utan undantag precis allt av vad du påstår, vi har ju också gått i skolan, läst Aftonbladet och sett Hollywoodfilm. Det är skitlätt rent ut sagt att svälja information man matas med”.

När Expo kontaktade Jenny Laszlo var hon fåordig.

– Jag har lite svårt att se att det skulle finnas någonting att diskutera. Jag har bara lagt ut fakta som redan existerar överallt, sade Jenny Laszlo till Expo på onsdagen.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Med hjälp av ditt stöd kan vi fortsätta vara en fri röst som granskar rasistiska grupper och idéer och sprider kunskap som gör att fler vill och kan stå upp mot rasismen – för demokratin.
Stöd Expo!  Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

PROJEKT: FULSPEL

Med projektet Fulspel vill vi öka kunskapen om hur unga exponeras för högerextrema budskap i gamingmiljöer och hur det kan leda till radikalisering. 

Annons