SD-politiker lämnar sina uppdrag efter Expos avslöjande | Expo.se

SD-politiker lämnar sina uppdrag efter Expos avslöjande

Publicerad 2019-09-26 13:58

Jenny Laszlo i samband med att SD i Vallentuna presenterade sina invalda i kommunfullmäktige.

Efter Expos avslöjande igår om kommunpolitikern Jenny Laszlo (SD) lämnar hon sina politiska uppdrag. Jenny Laszlo skrev på Facebook att skolan ger en skev bild av vad som skedde under andra världskriget och hänvisade själv till propaganda från förintelseförnekare.

”Den här typen av åsikter går helt emot det partiet står för, och är något vi tar på stort allvar. Med anledning av de uppgifter som kommit oss tillkänna har vi pratat med personen ifråga, och tillsammans kommit överens om att det bästa vore att hon avsäger sig samtliga politiska uppdrag och inte längre företräder Sverigedemokraterna”, skriver Fredrik Lindahl, distriktsordförande för SD, i ett meddelande från partiets presstjänst till Omni.

Det var på onsdagen som Expo kunde berätta att Jenny Laszlo, ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i Vallentuna, på sin Facebook hävdat att skolan ger en skev bild av vad som skedde under andra världskriget. Själv hänvisade hon till propaganda från antisemiter och förintelseförnekare.

När en person i kommentarsfältet ansåg att hon förskönade Nazistysklands roll under andra världskriget blir hennes svar:

”Vi vet utan undantag precis allt av vad du påstår, vi har ju också gått i skolan, läst Aftonbladet och sett Hollywoodfilm. Det är skitlätt rent ut sagt att svälja information man matas med”.

När Expo kontaktade Jenny Laszlo var hon fåordig.

– Jag har lite svårt att se att det skulle finnas någonting att diskutera. Jag har bara lagt ut fakta som redan existerar överallt, sade Jenny Laszlo till Expo på onsdagen.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons