Distriktsordförande i SD inleder utredning mot Olin | Expo.se

Distriktsordförande i SD inleder utredning mot Olin

Publicerad 2020-09-04 15:41

Zandra Petersson och Thomas Olin (SD Mölndal)

Zandra Pettersson (tv) uppger att hon kommer utreda partikollegan Thomas Olin (th) efter Expos avslöjande om att han spridit vit makt-propaganda. Bilden är ett kollage.

Sverigedemokraterna inleder utredning efter Expos avslöjande om att Mölndalspolitikern Thomas Olin (SD) spridit vit makt-propaganda.
”Jag måste djupdyka i detta och ta ett snack med honom. Om det finns rasistiska drag hos våra företrädare åker de ut med huvudet före”, säger Sverigedemokraternas distriktsordförande i Västra Götaland Väst.

Zandra Pettersson (SD) är suppleant i partistyrelsen och ordförande i Sverigedemokraternas distrikt Västra Götaland Väst. På fredagen tog hon del av Expos avslöjande om Thomas Olin (SD), som bland annat sitter Mölndals kommunfullmäktige och är ersättare i kommunstyrelsen.

 

Expo avslöjade på torsdagen att Olin (SD) spridit våldsromantiserande inlägg. Att han har delat twitterinlägg från kända nazister och själv ger uttryck för konspirationsteorier om att ”vita kommer att avrättas”.

 

– Det är oroväckande det som artikeln visar och något som vi måste åtgärda. Sprider man rasism i vårt parti så visar vi var dörren är, säger Pettersson till Expo.

 

Zandra Pettersson (SD) uppger att hon kommer ta kontakt med partikamraten Thomas Olin, och att hon personligen kommer att ta upp ärendet i partistyrelsen.

 

– Sedan får vi prata med Mölndals ordförande och distriktsstyrelsen. Det är en demokratisk gång som måste göras.

 

Att Sverigedemokraterna skulle ha särskilda problem med en rasistisk kultur i just Mölndal - där en politiker kunnat sprida denna typ av propaganda utan att saken uppmärksammats, förnekas av Pettersson (SD).

 

Texten har tillfogats en rättelse 20200904 klockan 16:30. Tidigare i artikeln uppgavs Zandra Pettersson vara partistyrelseledamot, rätt ska vara suppleant i partistyrelsen.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons