Peter Wallmark (SD) stängs av från partiet | Expo.se

Peter Wallmark (SD) stängs av från partiet

Publicerad 2022-02-23 10:43

Sverigedemokraternas Peter Wallmark, gruppledare för SD Stockholms stad, utesluts nu från partiet under en pågående utredning.

Peter Wallmark är avstängd från sina uppdrag som gruppledare för SD i Stockholms stad. Orsaken är att en utredning mot politikern har inletts av medlemsutskottet.

Sverigedemokraternas gruppledare i Stockholm stad, Peter Wallmark, har blivit avstängd från partiet, uppger Expressen. Det som föranledde beslutet är att det just nu pågår en internutredning kring honom.

Peter Wallmark är förutom gruppledare för SD i Stockholm stadshus, även ledamot i Stockholms kommunfullmäktige samt i kommunstyrelsen. Nu stängs han av från Sverigedemokraterna efter att en internutredning mot honom inletts i medlemsutskottet. 

”Under tiden som detta pågår är han avstängd. Det finns vissa frågetecken som måste redas ut och vad dessa består i kommer vi inte att redogöra för i media, utan hålla internt av respekt för utredningen och den det berör. Vad utredningen ytterst landar i är något vi kommer behöva återkomma kring längre fram.”, skriver Oskar Cavalli-Björkman, presschef hos Sverigedemokraterna i en kommentar till Expressen.

Det är inte första gången som Wallmark hamnar i blåsväder inom det egna partiets lokalavdelning. 2019 uteslöts fyra medlemmar från partiet efter att de kritiserat Wallmark, vilket då handlade om att han utöver sitt arvode som gruppledare även anställt sig själv som politisk sekreterare. Wallmark fick på så sätt ut nästan 100 000 kronor varje månad i ersättning från kommunen för sina olika uppdrag. Detta visade en granskning som Aftonbladet gjort.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons