I Uganda hatas idag hbtq-personer mer än några andra. Predikanterna eldar på stämningen. ”Efter att vi blir ämnet under söndagsgudstjänsten blir vi spottade på så fort vi möter någon, ibland kastar de stenar. Vi bor i ladugården, vi äter rester, vi har inga kläder och vi kan inte gå till sjukhuset när vi är sjuka”, berättar Fred vars bror mördades på grund av sin sexualitet.

Nolltolerans – med reservation

Sverigedemokraterna menar att partiet håller rent mot extremism. Men när Jimmie Åkesons tonårsidol – Ulf Hansson, trummis i Ultima Thule – gick in i partiet så möttes han av öppna armar. Läs historien om hur vit makt-kontakter och kopplingar till kriminella MC-gäng sopas under mattan, om hur nolltoleransen mot extremism inte gäller alla.

Omstritt ord

Donald Trump gör det, Viktor Orbán gör det, högerpopulisterna gör det och de mest fantastiska nazisterna gör det: benämner sina politiska motståndare som ”globalister”. Ett signalord som ofta har antisemitiska undertoner. Svenska Dagbladets ledarskribent berättar varför han använder ordet och idéhistorikern Henrik Bachner reder ut hur det används bland antisemiter.

Dessutom ...

 ... IS motiverar våldsamma attacker mot kristna med myten om ett pågående korståg, Márta Pardavi, en ungersk människorättsjurist som vägrar låta sig tystas, den kristna kyrkans historia av antisemitism, analys av EU-valet och extremhögerns normalisering, fascismens ABC, Fionah Promise som tvingades fly Uganda och nu hjälper nyanlända hbtq-personer, Elisabeth Åsbrink om nazisternas våldskapital och mycket mer.