I fokus
"Det mesta talar för att SD kommer att klara fyraprocentspärren i maj och därmed ta plats i Europaparlamentet.". Sara Duarte om nästa års val till EU-parlamentet.

SD:s kvinnliga nätverk
Sverigedemokraterna försöker locka fler kvinnliga väljare. Samtidigt har turbulensen inom partiet varit stor. Expo berättar historien om hur Sverigedemokraternas kvinnoförbund bildades.

Finska nazister
I Finland har den nazistiska rörelsen blivit allt mer våldsam och utåtriktad. Under senare år har nya organisationer bildats. Expo granskar miljön: Vilka är aktiva och hur ser deras kopplingar till Sverige ut?

Dömda för mord på romer
I augusti föll domen mot fyra män som stått anklagade för att ha mördat sex ungerska romer och skadat betydligt fler. Vi tittar närmare på de rasistiska morden och vilka förövarna är.

Reportage: Ukip på frammarsch
UK Idependence Partys partiledare Nigel Farage utmanar de etablerade partierna med populism och främlingsfientlighet.

Dagbok från USA
Expos chefredaktör Daniel Poohl reste runt i USA för att lära sig mer om landets rasistiska arv och hur motståndet ser ut. Han skriver en personlig resebetraktelse.

Reportage: Grå vargarna
Under våren och sommarens kravaller i Turkiet gick beväpnade ungdomar till attack mot demonstranter. Vargarna vädrar återigen morgonluft.

Intervju: "Få kommer ut"
Arber Nuiu vill bryta tabun. Men att arbeta med hbtq-frågor i Kosovo innebär motstånd. Att vara öppet homosexuell är förenat med stora risker.

Recensioner
Att störa homogenitet, Vita rockar och bruna skjortor, nazimedicin och läkare på flykt, svensk antiziganism, Männen med rosa triangel.

Krönika
”Jag är född i Iran. Jag är muslim. Och bög.” Ardeshir Bibakabadi om dubbel utsatthet.