Ledare: Daniel Poohl
Hur ska de andra politiska partierna förhålla sig till Sverigedemokraterna? Efter att partiet skapat kaos i riksdagen är frågan mer aktuell än någonsin.

I fokus: Bilan Osman om yttrandefriheten
"Enligt somliga gäller den sällan dem som använder den för att bekämpa rasismen."

Nazistiskt valfiasko
Svenskarnas partis valmobiliseringen slutade i platt fall. Nu står Svenskarnas parti inför avhopp och interna stridigheter.

50 nyanser av brunt
Delade meningar om Ukrainakrisen har mer än någonsin splittrat den ryska extremhögern.

Så planeras det vita Europa
Amerikanska nationalister åkte till Europa för att bygga allianser, men allt gick inte som det var tänkt. Expo var på plats när Europas framtid planerades på en tunnelbanestation i Budapest.

Reportage: Varning för rasism
Hårdare krav för den som ansöker om medborgarskap och en dramatisk ökning av tvångsutvisningar. Expo åker till Norge för att ta reda på vad som händer när man ger efter för högerpopulisternas krav. Och läxan till Sverige är tydlig.

Ungerns dom
Eszter Hajdú sätter fokus på romernas utsatthet i östra Europa med sin hyllade dokumentärfilm om morden på sju romer i Ungern.

Rasbiologiska drömmar
I mitten på 40-talet gav Sven Hedin namn åt ett forskningsinstitut som på kort tid hann kopplas till fyra olika koncentrationsläger och ett rasbiologiskt motiverat massmord.

En riktig man
När orsakerna bakom högerextrema sympatier undersöks finns det en faktor som sticker ut. Läs om forskarna som förebygger högerextremism med hjälp av genusstudier.

Hatets bestseller släpps fri
2015 släpps rättigheterna till Mein Kampf. Ska den ges ut med kommentarer, släppas fri eller förbjudas?

Daniel Poohl minns Stieg Larsson
"Döden bryr sig inte om rättvisa eller logik. Den slår till, och så är det med det."

Recensioner
En galning kan också vara ideologiskt driven. Trevande försök att förstå Breiviks tankevärld. Två nyutkomna böcker i ämnet recenseras. "Personlig och nära inpå, ändå undersökande glasklar." Så beskrivs Vi från Jedbawne av Anna Bikont. Dessutom recenseras Niklas Orrenius "Drömmen om Sverige" och Per Svenssons Wasakärven och järnröret.

Krönika: Emir Selimi
"2000-talet ska bli en historisk tid för romer. Är du med och hjälper till?"