Ledare: Daniel Poohl
Den högerextrema kartan ritas om. Navet i det nya landskapet är Sverigedemokraterna. Mindre och än mer radikala grupper och partier blir utkonkurrerande.

I fokus: Mohammed Tuffaha
"Hatbrott drivs på av föreställningen att muslimer bär en kollektiv skuld."

Sverigedemokraternas rötter
Vilka är partiets ideologiska band till nationalistiska och högerextrema rörelser från 1930-talet. Ola Larsmo och Per Svensson reder ut begreppen.

Sverigedemokraternas grenar
Partiet har inte bara bruna rötter. Alexander Bengtsson om hur Sverigedemokraterna måste ses som den viktigaste katalysatorn för den moderna svenska naziströrelsen.

Reportage: Hatet i Dresden
I Dresden har den antimuslimska organisationen Pegida lockat tiotusentals personer till sina demonstrationer. Samtidigt lever de som är i fokus för Pegidas hat under skräck. Föräldrar oroas över att låta sina barn vara ute. Reportern Annelie Axén och fotografen Christian Ditsch möter de som lever i skuggan av hatet.

Tomma rum i Auschwitz
Örjan Henriksson fotograferade de tomma rummen inne i koncentrationslägret Auschwitz. Vi publicerar ett utdrag av bildsviten och kompletterar den med två överlevandes vittnesberättelser.

Intolerans14
Nazister storsatsade under valåret. Expo årsrapport om den svenska organiserade rasismens utbredning. 14 sidor med analyser och statistik om grupperna, var de är aktiva, olika typer av aktiviteter etc – län för län. Dessutom, Nationaldemokraterna går i graven, stora förändringar i det högerextrema medielandskapet och Sverigedemokraternas dominans.

Recensioner
”Kejsarens förintelse”, en berättelse om ett bortglömt folkmord från i början av 1900-talet. En tysk mans historia, en ögonvittnesskildring om åren innan andra världskriget bryter ut. I "Gränsbrytarna" tydliggörs nationalismens konsekvenser och ”Slaveriets historia” redogörs för slaveriet mellan 1500- och 1800-talet.

Krönika: Rickard Söderberg
"Men om inte jag, vem? Och om inte lösögonfransar, hur?"