I fokus
Alexander Bengtsson om vända ryggar och behovet av att bygga en antirasistisk social rörelse.

Nazister satsar på unga
Expos tittar närmare på Sveriges största nazistorganisation, Svenskarnas parti. Partiet storsatsar inför valet och hoppas på ett kommunalt genombrott.

Nationaldemokraterna lägger ned
Nationaldemokraterna har varit en av de viktigaste aktörerna inom den svenska extremhöger under 2000-talet. Trots det var få förvånade när partiet meddelade att det lägger ned. Expo förklarar varför.

Rättegången mot tysk terrorcell
Rättegången mot den tyska nazistcellen NSU har pågått i över ett år. Förhandlingarna har varit turbulenta och kritiken omfattande.

Oro för sydafrikanska rasister
Den sydafrikanska extremistmiljön är politiskt marginaliserad. Samtidigt har det blivit allt mer synlig.

Reportage: Processen
2012 slogs den aktiva politikern Daniel Riazat blodig av grupp nazister. Två år senare – på rättegångens andra dag – lade åklagaren ned åtalet. Expo har tittat närmare på en rättsfall som havererade redan från utredningens start.

Svenska motståndsrörelsen från insidan
Svenska motståndsrörelsen är Sveriges mest slutna och militanta nazistorganisation. I en unik granskning kartläggs 119 aktivister som ingick i organisationen 2013. Hur många är dömda? Hur gamla är de? Hur stor andel är kvinnor? Och mycket mer.

Sverigedemokarternas vitbok 1988-2014
Boken du aldrig kommer att få se Sverigedemokraterna göra. Vi lyfter fram rasismen, hatet och våldet som partiet vill att vi ska glömma.