Expo besökte Danmark och träffade dem som bjuder motstånd mot en bostadspolitik som förs på etniska grunder. ”Tingbjerg är på ghettolistan för att det bor många här med icke-västlig bakgrund. Det är inget tvivel om det. Men varför är det ett problem? Varför är icke-västlig bakgrund avgörande?” säger Amina Safi som ifrågasätter den förda politiken. Och hon är inte ensam.

Gamingvärlden infiltreras

Den högerextrema miljön söker hela tiden efter vägar och kanaler att nå ut med sin propaganda. Nu har den hittat till spelvärlden.

Demokratihotet

Förr avskaffades demokratier i kupper, från en dag till en annan. Nu dör demokratier långsamt, utan att väljarna alltid är medvetna om det.

Samehatet synliggörs

Händelser som Girjasmålet synliggör den utsatthet och rasism som många samer lever under. Jenny Wik Karlsson från Svenska samernas riksförbund är inte förvånad över hur snabbt hatet kan blossa upp.

Kränkt vit popikon

Morrisseys resa från aktad musiker till en kränkt vit man som ser sig som yttrandefrihetens försvarare är som en spegling av intoleransen i vår samtid.

De hatade barnen

Christer Mattsson ställer sig frågan: Hur kan vi hjälpa ett barn som håller på att radikaliseras in i en hatmiljö?

 

Dessutom: Bilan Osman om hur coronaviruset synliggör rasism, Åsa Wikforss om fake news, Olle Linton om att ta fajten mot rasism i skolan, den bortglömda rebellen Claudette Colvin, protester mot hindunationalismen, SD:s historieförvanskning, sardiner mot rasism och mycket mer ...

 

Tidningen finns i butik den 30 mars, teckna en prenumeration här ...