Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

expo puff

PR-kuppen på medelhavet
En grupp högerextremister beslutade sig för att åka till Libyens kust för att hindra NGO:s att hjälpa migranter och flyktingar i sjönöd. Det är en historia om bakslag och motstånd. Så varför firar de det som en framgång?

Hatet som inkomstkälla
Från amerikanska Infowars och The Right Stuff till svenska Motgift, Megafonerna och Granskning Sverige – Expo tittar närmare på en växande högerextrem medieindustri.

Granskaren som inte låter sig tystas
Reporten Mathias Ståhle beslutade sig för att titta närmare på Granskning Sveriges verksamhet – det fick snabbt konsekvenser.

Radikalaktivism
Sociologen Saul Alinskys bok "Rules for Radicals" har setts som en handbok i politisk aktivism. Den har studerats av såväl Hillary Clinton som Barack Obama. Nu låter sig extremhögern inspireras om av Alinskys idéer.

Terrorcellen som fick hjälp av polisen
Någonstans i Mellansverige sitter en polisinformatör och kan berätta om hur den tyska terrorcellen NSU kunde ha stoppas. Och han borde veta. Han befann sig mitt i terrorverksamhetens mitt.

Demokratin kan inte tas för given
Hur går det till när demokrati förbyts i diktatur? Och hur kan vi förhindra att det sker? Jennie K Larsson har läst Timothy Snyders "Om tyranni: tjugo lärdomar från det tjugonde århundradet".

Dessutom: Lisa Mordbrand, Oliver Stone, radikalismen islamiseras, socialarbetaren som trotsade Gestapo, den centrala antifeminismen, det röda pillret och mycket mer …