Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

expo puff

 

Sverigevännerna
Expos medarbetare Patrik Hermansson infiltrerade den så kallade alt-right-rörelsen i Storbritannien och USA under ett år. Läs hans egen berättelse om hur det öppnade dörrar att vara svensk i en rörelse fascinerad av Sverige.

Partiet som förbrukar människor
Sverigedemokraternas redan få kvinnor på folkvalda poster har minskat under mandatperioden. Hanna Wigh, riksdagsledamot och avhoppad sverigedemokrat, berättar för Expo om övergrepp och sektmentalitet.

Ungdomsrörelsen som inte ville bli stor
Nordisk ungdom har funnits sedan 2010, och behållit namnet fast medlemmarna blivit äldre. Läs om deras utveckling och internationella kontakter.

"Kosmisk rymdstrålning formade det ryska folket"
Eurasianismen är en säregen ideologi som utvecklats under snart 100 år. I dag letar den sig in i Kremls utrikespolitiska retorik.

Vilka verktyg finns i lagen?
Under hösten har frågan väckts om igen – varför tillåts nazistiska demonstrationer? Expo reder ut begreppen.

Datorspelet nazisterna älskar att hata
Wolfenstein, spelet där det gäller att bekämpa en nazitysk ockupation av USA, har funnits i olika tappningar i många år. Först 2017 har den blivit kontroversiell – för riktiga nazister.

Dessutom: Charles Manson, NSF, Tisdagsklubben, Margit Richert, Fatemeh Khavari, Rickard Wolf, Trollhättanmorden, och mycket mer...

TECKNA PRENUMERATION!

STÖD EXPO