Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

- Det finns ingen mer tabubelagd fråga idag än frågan om judarna och om judisk makt. Det är en makt som förmodligen är den starkaste makt som världen någonsin skådat. Starkare än romarriket på sin höjdpunkt. Starkare än den katolska kyrkan under medeltiden, sa Jonas de Geer, före detta redaktör för Samtidsmagasinet Salt, i sitt tjugo minuter långa inledningstal vid mötet.

Med utgångspunkt från den amerikanske professorn i psykologi, Kevin MacDonald, förklarade Jonas de Geer att judarna har spritt sig över världen enligt en genomtänkt strategi för att uppnå makt för den egna etniska gruppen.

- De sprider sig runt om i världen, de sprider sig för att konkurrera om resurserna, sa Jonas de Geer innan han lämnade över ordet till Ahmed Rami.

- Den här frågan är avgörande i historien och i alla samhällen. För mig är judenheten det onda. Allt i judenheten är det onda, inledde Ahmed Rami.

Ahmed Rami ledde under slutet av 1980-talet närradiosändingen Radio Islam, med starkt rasistiska inslag. I en uppmärksammad rättegång dömdes Ahmed Rami 1990 som ansvarig för sändningarna till sex månaders fängelse för hets mot folkgrupp.

Arrangör för mötet var den högerextrema föreningen Svenska media. Lokalen bokades under falskt namn av en tidigare styrelseledamot i Nationaldemokraternas västdistrikt.