Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Erik Almqvist är enligt Aftonbladets uppgifter nu misstänkt för misshandel hatbrott och förtal efter krogbråket med vakterna på en Stureplanskrog i förra veckan. Vakternas och Almqvists versioner om vad som egentligen hände går helt isär.

Vakterna menar i sin anmälan att Almqvist knuffat en vakt samtidigt som han skrikit "jävla blattedjävel". Enligt Almqvist blev han attackerad av vakterna när han ville släppas in i vip-avdelningen. Han har anmält vakterna. Ett par dagar efter händelsen lade Almqvist upp en av vakternas personuppgifter på Facebook tillsammans med nedsättande kommentarer om vakten. Det ledde till att Almqvist också anmälts för förtal.

Till Expo.se har Almqvist tidigare sagt att uppgifterna på Facebook bara var ämnade ett fåtal av sina vänner och att han tog bort inlägget efter max en timme. Om varför Erik Almqvist publicerade uppgifterna som bland annat innehöll uppgifter om vaktens ekonomi sa han:
- Jag skulle inte säga att det har något med saken att göra rent rättsligt, men när jag pratar med mina närmsta vänner som varit inblandade, så är det något som stärker bilden av att han är ett rötägg.