Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Anonymous hackar Gyllene Gryning
Salon. Hackernätverket Anonymous har tagit på sig en hackerattack mot det grekiska nazistpartiet Gyllene Grynings New York-hemsida. Efter att medier rapporterat om att Gyllene Gryning öppnat ett kontor i staden inledde Anonymous attacken, som slog ut partiets hemsida, när sajten väl kommit upp igen hade information på den försvunnit.

Anonymous uppger även på Twitter att de slagit ut partiets telefonnät.

SD-politiker som hånade flyktingbarn utreddes aldrig
Ystads Allehanda. Håkan Malmgren, ordförande för Sverigedemokraterna i Tomelilla, som på Sverigedemokraternas lokala hemsida beskrivit ensamkommande flyktingbarn som "skäggbarn" och på Facebook talat om "arabslödder" utreddes aldrig av partiet. Tidigare har Sverigedemokraterna påstått att Malmgren varit föremål för ett personärende.

Enligt Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinunnen utreds inte Malmgren eftersom att han har förklarat "bakgrunden till sina handlingar". Malmgren har sagt att det inte var meningen att hans Facebook sida skulle vara offentlig, "arabslödder" skrev han i affekt och ordet "skäggbarn" ska han sluta använda sig av.

Journalist förstörde antimuslimsk reklam
Daily Mail. I New York har den antimuslimska organisationen Freedom Defense Initiativ, FDI, lanserat en reklamkampanj i tio tunnelbanestationer. I tisdags greps kvinnorätts-aktivisten och journalisten Mona Eltahawy, 45,efter att sprejat på FDI:s affischer nära World Trade Center. På affischerna står det: "I ett krig mellan den civiliserade mannen och vilden, stöd den civiliserade mannen. Stöd Israel, bekämpa Jihad.

"Detta är ingen våldsam protest, jag är en amerikansk egyptier och jag förkastar hat, sa hon när hon greps.

Nazist överlämnad till Tyskland
Hope not hate. En 54-årig nazist överlämnades i tisdags till Tyskland från Portugal. I Tyskland ska han avtjäna ett 33 månader långt fängelsestraff. Mannen dömdes 2005 för rasism, förtal och flera andra brott. Innan han börjat avtjäna sitt straff flydde han dock utomlands. I april greps han i Portugal, sedan dess har han suttit häktad.

54-åringen var medlem i en nazistorganisation och var en känd förintelseförnekare. Mellan 2002 och 2004 använde han internet till att sprida högerextrem propaganda.

Ämnen i artikeln