Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Runt 300 anti-romska demonstranter marscherade genom staden i helgen. Demonstranterna skanderade rasistiska slagord och möttes av högljudda motdemonstranter. Ett femtiotal poliser höll de båda sidorna isär. Den polisiära närvaron var stor runt om i staden, med polishelikoptrar cirkulerande i luften, rapporterar den Tjeckiska nyhetssajten Romea.

Två personer greps i samband med protesten för att ha burit nazistiska symboler på sina jackor. Bland annat med texten "Blood and Honour" som är namnet på ett internationellt nazistiskt nätverk. Tjeckisk polis meddelade att det var för tidigt att säga om de båda männen var misstänkta för brott, skriver Romea.

Tidigare på lördagen grep polisen en man beväpnad med en machete. Polisen upptäckte även högar av gatsten längs den planerade demonstrationsvägen. I en källare längs rutten hittades träverktyg och stenar.

Även i staden Varnsdorf hölls en anti-romsk protest under lördagen. Det är den nionde helgen i rad som anti-romska protester förekommer i staden.